THE FLOW

The Flow is een inner workout. Een mix van stretch-movements, ademhaling, Qigong, dans, Pilates, mindfulness en visualisatie oefeningen die samen een krachtige workout voor lichaam en geest vormen.

The Flow nodigt je uit om los te komen van de alledaagse drukte. De diverse bewegingen bevorderen het bewustzijn van je lichaam en helpen om opgebouwde spanning los te laten. Gerichte ademhalingsoefeningen brengen rust in het zenuwstelstel en bevorderen diepe ontspanning, waardoor vastgehouden emoties de ruimte krijgen om vrij te komen.

De combinatie van de oefeningen, de muziek en de energie van de groep tijdens een Flow-sessie zorgen voor een gevoel van verbondenheid, vreugde en vrijheid, zowel in je denken als in je lichaam.

VOORDELEN VAN FLOW

  • 1. Bevordert lichaamsbewustzijn: Door de focus op diverse movements en ademhalingsoefeningen, helpt Flow bij het vergroten van het bewustzijn van je lichaam en hoe het reageert op verschillende bewegingen.

  • 2. Helpt bij het loslaten van opgebouwde spanning: De combinatie van stretches, bewegingen en ademhalingstechnieken helpen bij het loslaten van fysieke en mentale spanning, waardoor een gevoel van opluchting en ontspanning ontstaat.

  • 3. Brengt rust in het zenuwstelsel: De gerichte ademhalingsoefeningen in Flow helpen je bij het verminderen van je stressniveau en het kalmeren van het zenuwstelstel, waardoor je een diep gevoel van ontspanning ervaart.

  • 4. Moedigt emotionele expressie aan: Tijdens een Flow-sessie wordt een veilige ruimte gecreëerd waarin deelnemers worden aangemoedigd om hun emoties te uiten en ze een gevoel van emotionele bevrijding kunnen ervaren.

  • 5. Bevordert een gevoel van verbondenheid: De gedeelde ervaring van beweging en mindfulness in een groepsomgeving stimuleren een gevoel van verbinding, wat kan leiden tot verhoogde empathie en sociale verbondenheid.

  • 6. Verhoogt het energieniveau: De combinatie van ademhalingstechnieken, fysieke activteit en mentale focus in een Flow-sessie, kan helpen om je energieniveau te verhogen en het algehele gevoel van vitaliteit te verhogen.*

  • 7. Stimuleert een positieve mindset en emotioneel welzijn: Door het bieden van een uitlaatklep voor emotionele expressie en creativiteit, kan dansen en bewegen stress verminderen en zelfexpressie stimuleren. Het stimuleert eveneens de poductie van serotonine, wat kan bijdragen aan een verbeterde stemming en een algeheel gevoel van welzijn.

Flow wordt ongeveer 1x per maand als een losse les gegeven met telkens een ander thema. Zie data en inschrijving bij het kopje aanmelden. Duur ongeveer 60 min. Kosten: € 7,50 p.p.

 

DISCLAIMER:

De groep Flow sessies zijn niet geschikt voor mensen met ernstige psychische stoornissen, trauma’s en angsten. Zoals mensen die recent psychotisch zijn geweest – PTSS Posttraumatische stressstoornis hebben of mensen die extreme last hebben van paniekaanvallen en mensen met epilepsie.

Hoewel werken via de ademhaling ook voor hen goed zou kunnen werken, is het vanuit het oogpunt van zorgvuldigheid beter om te verwijzen naar een lichaamsgericht werkende psychotherapeut die 1 op 1 begeleiding kan bieden.

Ook voor mensen  die in de eerste trimester zwangerschap zitten raad ik af. Er is te weinig onderzoek gedaan om te bevestigen dat een Flow-sessie positieve of negatieve effecten heeft. Een lange, diepe flow sessie raad ik in de zwangerschap af.