Pilates / Yoga

PILATES

GOED VOOR HART, LONGEN, BOTTEN EN SPIEREN

Pilates is voor iedereen belangrijk omdat met het ouder worden langzaam de coördinatie en spiercontrole afnemen. De oefeningen hebben een gunstig effect op onder meer de hart-longfunctie, botdichtheid en de lenigheid en coördinatie van de spieren.

WAT BEREIK JE MET PILATES?

Je krijgt een beter evenwicht in je lichaam , je leert je spieren spannen en ontspannen, je wordt veel flexibeler in je ledematen waardoor je beweeglijker blijft ook op hoge leeftijd, je verdiept en verfijnt je ademhaling en je gaat bewuster om met de verschillende soorten ademhaling en je krijgt een groter uithoudingsvermogen.

Concentratie is een belangrijk onderdeel van Pilates en juist door deze mate van vereiste concentratie in combinatie met de oefeningen en de ademhaling leer je beter om je te ontspannen en controle over je lichaam en geest te krijgen.

YOGA

Yoga komt uit het “Sanskriet” en betekent “samenbrengen” of “eenheid” en ontstond meer dan 4000 jaar geleden in India. Het is een manier om door middel van oefeningen (Asana’s) lichaam en geest met elkaar in balans te brengen en zo te zorgen voor meer kracht en energie. Het is een manier om tot rust en ontspanning te komen. Yoga werkt en is voor iedereen.